JC Todo KV de Tuuters

ALLE DAGEN

10 t/m 13 februari

19:30 - 00:30

12 t/m 17 jaar

ALLE DAGEN

9 februari: 20:11 tot 00:30

10 t/m 12 februari: 14:00 tot 00:30

13 februari: 14:00 tot 00:00

voor jong en oud

6 bonnen

voor slechts

€ 10,00!

in de TUUTERSTENT

voor jong en oud

ALLE DAGEN

9 februari: 20:11 tot 00:30

10 t/m 12 februari: 14:00 tot 00:30

13 februari: 14:00 tot 00:00

voor jong en oud

Voorverkoop de tent 2018 - een feestelijk begin van het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar dat neemt niet weg dat we weer klaar zijn om er een knallend jaar van te maken. Zo ook Stichting Best Beter. De vroege carnaval biedt ons als Stichting de kans om het nieuwe jaar in te luiden zoals wij Brabanders dat het liefste doen, namelijk met het mooiste feest van het jaar!

Voor het derde jaar op rij hebben we de handen ineen geslagen en staan met carnaval de Tienertent en de Tuuterstent weer naast elkaar op het gemeentehuisplein in Best. De carnaval zal dit jaar in beide tenten starten op zaterdag 10 februari. Ben jij ook klaar voor de carnaval? Zorg dan dat jij en je kids voorbereid zijn met de juiste tickets! De kaartverkoop voor de Tienertent is gestart en is te vinden op www.detentbest.nl/kaartverkoop. Net als bij de vorige edities van de Tent, is ook dit jaar de entree tot de Tuuterstent gratis. Hieronder wat extra informatie met betrekking tot de kaartverkoop van de Tienertent. 

Het is mogelijk om een dagkaart van €7,50 te kopen, maar omdat carnaval niet in één dag te vieren is, bieden wij ook de mogelijkheid tot een passe-partout. Deze kost €19,95 en dit betekent 4 dagen lang toegang tot de tent! Gaat je zoon of dochter ook naar het feest van het Heerbeeck college? Dan is er de mogelijkheid om voor 5 dagen aan één stuk een passe-partout te kopen. Kijk snel op de website voor meer informatie, want op is op! 

 

Carnaval ‘De Tent Best’ 2018

Afgelopen vrijdag op de 11de van de 11de is het carnavalsseizoen weer officieel begonnen. Wat gaat de tijd toch snel! Wij van Stichting Best Beter willen jullie carnavalsvierders laten weten dat er achter de schermen al weer hard gewerkt wordt om ook komend jaar weer een te gekke carnaval neer te zetten. Carnaval Best wordt al jaren groots aangepakt en dit jaar kan het natuurlijk niet zo zijn dat ‘de Tent’ in Best zou ontbreken. De Tienertent en de Tuuterstent staan als van ouds weer in het centrum van Best.  De Tienertent zorgt er voor dat tieners uit Best en omstreken op een verantwoorde en veilige manier carnaval kunnen vieren. Gelukkig hebben ook de volwassenen, en hiermee ook de ouders van de feestende kids, de mogelijkheid om zorgeloos hun eigen feestje te bouwen in de Tuuterstent. Op vrijdag 9 februari 2018 barst het jaarlijks feestgedruis op het Raadhuisplein weer los en dit gaat door tot en met dinsdag 13 februari 2018. Om alvast in de stemming te komen kan je foto’s van vorig jaar bekijken op: www.detentbest.nl.

Om dit carnavalsplein weer compleet te kunnen verzorgen zijn wij mede afhankelijk van sponsoren. Ben jij iemand die hierin iets kan/wil betekenen stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Alvast bedankt namens alle Bestenaeren!

Carnaval 2018 voor de tieners

Nog even en dan start het carnavalsseizoen weer en ook dit jaar mogen de carnavalstenten bij het gemeentehuis niet ontbreken. Wij, van Stichting Best Beter, zijn alweer hard aan de slag om te zorgen dat we net als in de afgelopen jaren in februari 2018 weer een geweldige carnaval kunnen neerzetten. Het is van groot belang dat de tienertent blijft bestaan en heel veel Bestenaren kunnen daarbij helpen!

Waarom is de tienertent zo belangrijk?

Jongeren kunnen op een veilige en verantwoorde manier carnaval vieren. De tienertent is een gezellige ontmoetingsplek en het programma is op de interesses van de jongeren afgestemd. Het bestaan van de tienertent naast de Tuuterstent zorgt ervoor dat de tieners en hun ouders de gelegenheid hebben om tijdens carnaval elk op hun eigen manier een feestje te bouwen. 

Hoe kunnen Bestenaren helpen om van de tienertent een succes te maken?  

Onze vrijwilligers zullen binnenkort starten om de sponsoren van het afgelopen jaar te benaderen voor een nieuwe sponsorbijdrage voor het komende carnaval. Wij hopen dat we weer op onze trouwe sponsoren mogen rekenen. 

- Heb jij een eigen bedrijf? Dan kan je vanaf € 60,00 al sponsor worden. Wil jij sponsor worden? Of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Ook zijn wij op zoek naar sponsoren in natura; zij zijn van harte welkom. Wil jij natura sponsor worden? Stuur ook dan een e-mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

- Als lid van Rabobank Het Groene Woud Zuid kan jij stemmen op Stichting Best Beter. Dit kan je doen van woensdag 4 tot dinsdag 17 oktober. Kijk voor meer informatie op de volgende website: https://www.mijnbankenik.nl/hetgroenewoudzuid

Graag tot binnenkort als wij onze bekende sponsors gaan bezoeken of in de tenten tijdens het komende carnaval.

 

Indrukwekkend programma tienertent 2017

Om heerlijk groots uit te pakken heeft stichting BestBeter zich dit jaar ingezet voor het programma van de tienertent. Wie zijn er dan allemaal in de tienertent te vinden?

In het weekend is StukTV te vinden in de tienertent. StukTV is een webshow op youtube. StukTV voert opdrachten uit die door de kijker zelf worden ingezonden. Buiten dat zij een webshow hebben, maken zij ook muziek, o.a. met Kraantje Pappie.

Na het weekend zal Dave Roelvink komen draaien in de tienertent. De stijl die Dave vooral draait is bubbling, moombahton en eclectic. Dave Roelvink is bekend van o.a.: de tv programma’s “Welkom bij de kamara’s”, “Sterren springen”, “Expeditie Robinson” en de realitysoap “De Roelvinkjes”. Tegenwoordig is hij steeds meer te vinden als DJ op feesten en festivals. Na het weekend blijft het carnavalsfeest dus nog steeds losbarsten.

Buiten deze bekende artiesten komen ook de volgende dj’s: Dj Enforcer, Feest DJ Jeroen, Lukas Prins en Jeroen Lobbes.

Jij komt toch ook? Dit jaar zijn de passe-partouts en dagkaarten online verkrijgbaar. Gemakkelijk vanaf de bank kan jij jou kaart bestellen via: http://www.detentbest.nl/kaartverkoop

 

 

Tienertent denkt mee!

Naast dat de tienertent een indrukwekkend programma realiseert heeft stichting BestBeter nog meer veranderingen doorgevoerd. Niet alleen de artiesten zoals Dave Roelvink en StukTV komen, maar ook zijn de prijzen nog eens verlaagd. 

Dit jaar zijn de prijzen van de passe-partouts gedaald van € 25.00 naar € 19.95 en daar laat Stichting BestBeter het niet alleen bij. Ook de consumptieprijzen zijn dit jaar verlaagd naar € 1.80 euro en als je maar liefst 6 consumptiebonnen ineens koopt kost dit € 10.00, waardoor 1 consumptie nog maar €1.66 kost. Je bent dan veel goedkoper uit. Dus meer genieten met minder geld.

De jongeren staan voorop en daarom is het belangrijk dat wij op alle vlakken meedenken. Dat betekent dat we ook meedenken over de doelgroep van 16 en 17 jaar die altijd bezig zijn om ongezien een kroeg binnen te komen. Om een veilig en verantwoord carnaval te kunnen vieren wordt het juist voor de jeugd aantrekkelijk met deze veranderingen om naar de tienertent te komen.

Jij komt toch ook? Dit jaar zijn de passe-partouts en dagkaarten online verkrijgbaar. Gemakkelijk vanaf de bank kan jij jou kaart bestellen via: http://www.detentbest.nl/kaartverkoop

 

Kom te weten hoe de jeugd op stap gaat!

Heb je als ouder altijd al willen weten hoe de jeugd tegenwoordig op stap gaat en wat daarbij “normaal” is? Dan hebben jullie geluk! Het jongerenwerk van WBO, politie, Novadic Kentron, GGD Brabant-Zuidoost en Bureau Halt slaan de handen ineen om ouders mee op stap te nemen en voor te lichten over de aandachtspunten en gevaren met betrekking op het uitgaan van nu (gratis).

Donderdag 23 februari dan is het zover, om 19:00 uur wordt er verzameld bij de tienertent die dan is opgebouwd op het Raadhuisplein in Best. Hier worden de deelnemers ontvangen en niet veel later staat er een bus klaar om iedereen mee te nemen naar het Stratumseind in Eindhoven. Eenmaal in Eindhoven zullen we kort het Stratumseind verkennen waarna de groep gesplitst wordt en beide groepen voorlichting krijgen van professionals. Na de voorlichting krijgt iedereen de kans om in de bus na te praten en vragen te stellen aan de professionals. Uiteindelijk zullen we rond 22:15 uur weer verzamelen in de tienertent en kunnen de laatste vragen worden beantwoord.

Deelname aan deze avond is gratis, de inschrijving stopt op 19 februari en vol=vol. Dus ben jij een ouder die zich altijd al heeft afgevraagd hoe het uitgaan van nu anders is ten opzichte van vroeger? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor het project “Uit met ouders” door een mail te sturen met je naam en telefoonnummer naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Voorverkoop ‘de carnavals tent’ Best 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en we kunnen ons weer klaar gaan maken voor het eerste grote feest van het nieuwe jaar. Of moet ik als Brabander zeggen dat we ons weer klaar gaan maken voor Het feest van het jaar?

Want voor degene die het nog niet wisten, Carnaval staat weer voor de deur. Zaterdag 25 februari barst het jaarlijkse feestgeruis weer los en zijn zowel de Tiener- als de volwassenentent weer aanwezig. De volwassenen tent heeft gratis toegang en er wordt entree gevraagd voor de tienertent.

Carnaval in de Tienertent begint op zaterdag 25 februari en gaat door tot en met dinsdag 28 februari en net als vorig jaar zal je voor toegang tot deze tent een entree bewijs nodig hebben. Er zijn dagkaarten beschikbaar, deze kunnen in de voorverkoop worden gekocht en zolang de voorraad strekt ook aan de deur. Een dagkaart kost in de voorverkoop €7,50 en aan de deur €10,-. Daarnaast is er een Passe- Par Tout, deze kan alleen in de Voorverkoop worden gekocht, is alle 4 dagen geldig en kost slechts €19,95.

De voorverkoop is al in gang en jij kunt jou kaarten dit jaar online te verkrijgen. Gemakkelijk vanaf de bank kan jij jou kaart bestellen via: http://www.detentbest.nl/kaartverkoop

 

Carnaval ‘De Tent Best’ 2017

Afgelopen vrijdag op de 11de van de 11de is het carnavalsseizoen alweer officieel begonnen. Wij van Stichting Best Beter willen jullie carnavalsvierders laten weten dat er achter de schermen al weer hard gewerkt wordt om weer een geweldige carnaval neer te gaan zetten. Carnaval Best wordt al jaren grootst aangepakt en zo ook weer in 2017. In het centrum van Best komt dan ook weer ‘De tent Best te staan. Niet een maar twee grote tenten. Zowel de Tuuterstent die geschikt is voor de volwassenen en de Tienertent welke al jaren zorg draagt voor een veilig en verantwoord carnaval voor de jeugd van 12 tot 18 jaar. Op vrijdag 24 februari 2017 barst het jaarlijks feestgeruis op het Raadhuisplein weer los en dit gaat door tot en met dinsdag 28 februari 2017. Om alvast in de stemming te komen kun je foto’s van vorig jaar bekijken op www.detentbest.nl

 

Om dit carnavalsplein weer compleet te kunnen verzorgen zijn wij mede afhankelijk van sponsoren. Binnenkort gaan we de Bestse ondernemers weer benaderen om bij te dragen in de vorm van sponsoring, financieel dn wel in natura. Hiervoor gaan we binnenkort vanuit Stichting Best Beter weer op pad. Ben jij iemand die hierin iets kan/wil betekenen stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

De carnavalstent in Best 2016 wordt grootser dan ooit!

Carnaval 2016 wordt ook voor de jeugd  een super feest want de Tent komt weer in het centrum te staan. En in combinatie met de Tuuters tent die bestemd is voor de ouderen wordt het rond het Gemeentehuis een groot feestplein. Verschillende partijen hebben samenwerking gezocht om dit te organiseren en betaalbaar te houden want de subsidie van de gemeente voor de tiener Tent wordt elk jaar minder. De organisatie probeert door de combinatie van tenten het carnaval voor de jeugd ook voor de toekomst veilig te stellen. Het jongerenwerk heeft bij deze nieuwe opzet een belangrijk aandeel bij de voorbereiding en de uitvoering van het feestplein.

 

Het jongerenwerk zorgt er tijdens de voorbereiding bijvoorbeeld voor, dat de feesttent van de tieners dit jaar er weer net zo geweldig uitziet als afgelopen jaren en misschien zelfs wel nog mooier! Lazers, rookmachines, emmers vol confetti en natuurlijk bekende dj’s horen hier natuurlijk bij.  Het jongerenwerk is op dit moment ook druk aan het werk om te zorgen dat de voorverkoop van de entree kaarten van de tent snel van start kan gaan. Zo kunnen de jongeren in Best zich al in December ervan verzekeren dat ze in Februari elke avond De Tent in kunnen. 

 

Volgens Jeroen Meijer (jongerenwerker bij JC TODO) is er tijdens het carnavalsfeest zelf ook een belangrijke rol weggelegd voor hem en zijn collega’s. Zij zorgen ervoor de bezoekers in de tienertent (12 t/m 17 jaar) hier op een prettige en vooral gezellige manier carnaval kunnen vieren. Hierbij horen volgens Jeroen natuurlijk de 18NIX regels waar ook zij zich streng aan zullen houden. Dit betekend dat in de tienertent tijdens de avonden geen alcohol geschonken wordt en dat hun bezoekers niet mogen roken. Natuurlijk zijn de jongerenwerkers bekend met het fenomeen indrinken. Om dit tegen te gaan nemen zij steekproefsgewijs blaastesten af bij bezoekers om zeker te weten dat er geen alcohol in het spel is. Dit is volgens hem echt een unieke aanpak waardoor ouders met een gerust gevoel hun kinderen hier kunnen laten feesten. Om te zorgen dat de jongeren niet op straat gaan rondhangen hanteren de jongerenwerkers de regel dat de bezoekers pas na 24:00 zelfstandig naar huis mogen gaan. Wanneer de jongeren eerder naar huis willen wordt door de jongerenwerkers eerst naar huis gebeld om dit te verifiëren bij de ouders van de bezoeker. 

 

Vanuit het jongerenwerk wordt er dus alles aan gedaan om het carnaval in Best tot een succes te maken en de jonge carnavalsvierders onder ons dan ook een geweldige ervaring te geven. Heeft u vragen over dit feest of wilt u misschien zelf helpen als vrijwilliger dan kunt u contact op nemen met Jeroen Meijer (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

de Tent
Raadhuisplein Best
info@bestbeter.nl

Centrum Management Best Centrum Management Best